打印 上一主題 下一主題
收起左側

求教預算2000~2500主機LIST~~~(已有顯示卡及1G RAM)

部機壞左....而又有2年冇換過,所以想換左其他野佢~(有顯示卡8600GT 1GB RAM(應該係DDR2),其他都想換~~~
用於上網及打機..
同埋希望做到以下4樣條件..

1機要靜
2玩魔獸3及SD高達要十分流暢.. (基本唔玩十分靚畫面既單機遊戲
3即使常玩也不易壞 (連開8小時↑

可唔可以提供清單比我@"@??   去黃金執自己砌會唔會好麻煩?(算係新手~~~
價錢當然越低越好~ 但希望都做到前面提及既3點..
需唔需要加多張1G RAM?  1G同2G會有好大分別嗎? (打機連MSN連聽歌加上網 會容易死機嗎? 關底板?CPU?定RAM事呢~~?
同埋LOAD GAME既速度,又關邊種硬件事?
會唔會唔建議自己砌機?  定拎埋兩樣野比店舖砌?(會有很多"黑店"嗎?)
(有簡單DIY砌機教學嗎~~?

唔該師兄~~
回復

機箱. 唔好要細... 第時要 換野. 就 要換埋機箱..
玩魔獸3及SD高達 ~ 1GB RAM 其實 都夠晒.
RAM 都有分好多種.. 買板既時候 要注意~
即使常玩也不易壞 (連開8小時↑
好難講... 質量係點.冇人知... 搵D 商譽 好既店砌~
如果一次都未.砌過.. 唔建議自己搞~

玩ONLINE 1GB 夠晒 . PC GAME 就2GB 以上..

打機連MSN連聽歌加上網   主要都係睇CPU RAM 都關事的~

http://computer.discuss.com.hk/viewthread.php?tid=8241396

我都係半桶水   有錯勿插~
清單 留其他 大大 比吧~
回復 支持 反對

原來咁.............首先唔該哂樓上師兄先!令我對電腦認知增加左一點~~
還請各位師兄提供清單>_<

順道問,8600GT夠玩嗎~~??
回復 支持 反對

夠玩有突..
同埋已經可以玩哂大部分既online game
回復 支持 反對